Monday, 24 June 2013

Pendedahan - Dakyah Cina Malaysia sama dengan Propaganda Yahudi di Amerika !


Nota oleh BLOGGER : People Against Opposition.

Sebagaimana pengamatan Henry Ford terhadap Yahudi di Amerika Syarikat, perkara yang sama berlaku di Malaysia di mana bangsa Cina telah menggunakan taktik yang sama untuk menguasai dunia Melayu di Tanah Melayu melalui parti politik perkauman mereka yakni DAP.  Orang-orang Melayu perlu bangun dan sedar terhadap dakyah bangsa Cina yang kini telah terpampang jelas apabila pakatan pembangkang kalah di PRU 13 walaupun tipis. Sebenarnya orang-orang Cina bermuka-muka dan bersikap berpura-pura terhadap orang-orang Melayu di Malaysia. Mereka mempergunakan segala kebaikkan yang diberi bagi mendapatkan kekayaan untuk bangsa Cina namun hakikatnya mereka adalah gunting dalam lipatan yang menunggu peluang untuk menghancurkan Tanah Melayu ini.  Hakikatnya bangsa Cina (khusus Cina DAP) benci kepada Islam dan dominasi politik Melayu. Apabila orang-orang Melayu dalam politik berpecah maka bangsa Cina menggunakan peluang terbaik ini bagi menghancurkan dominasi politik Melayu Islam di Malaysia sepertimana yang dilakukan oleh bangsa Yahudi di Amerika Syarikat. 


Henry Ford dan Gerakan Pakatan Antarabangsa Yahudi

oleh People Against Opposition

(Noor Mohamed Bin Mohd Yousof)


Henry Ford di lahirkan pada 30 haribulan Julai 1863 ketika Perang Saudara Amerika di sebuah ladang di Dearborn, berdekatan Detroit, Michigan. Beliau adalah anak kepada William Ford, seorang petani kaya berdarah Irish. Ibu Henry adalah campuran Belanda dan Scandinavia. Ketika berumur 17 tahun, beliau menjadi seorang pelatih di sebuah kedai mesin berdekatan bandar Detroit. Beliau juga mempunyai sebuah bengkel mesin dimana digunanya bagi memperbaiki mesin-mesin menuai sebuah syarikat pertanian. 

Kepandaian mekanikal Henry ditonjolkan di awal usia remajanya dan pada tahun 1890, beliau telah mendapat jawatan di syarikat Detroit Edison Electric Company.  Semasa bekerja di situ, beliau dapati ramai orang menaruh minat terhadap kenderaan awam di jalanan melebihi traktor pertanian. Maka Henry membuat kajian terhadap prinsip enjin gasoline bagi mengatasi masaalah enjin wap yang sangat berat. Pada tahun 1887, beliau telah membina dengan sendirinya sebuah enjin gasoline dan daripada situ terus menerus membangunkan enjin tersebut. Henry Ford telah berjaya membina enjin gasoline untuk kenderaan “buggy” rekaan-nya dan diberikan ujian awam pada 1893 dan kenderaan tersebut telah berjaya mencapai kelajuan 25 batu sejam.

Pada tahun 1903, Henry telah menubuhkan Ford Motor Company dengan 12 pemegang saham dan bermodalkan USD 100’000.00. Selang beberapa lama pada tahun 1924, beliau mengeluarkan sebanyak 1000 unit sehari kereta jenama dunia terkenal,  T Ford. Dalam tahun 1924, pengeluaran tahunan kereta, trak dan traktor  jenama Ford mencecah dua juta unit setahun.

Rahsia kejayaan Henry Ford dalam bidang perindustrian automotif permotoran adalah dengan memperbaharui cara pengeluaran dan pengurusan sumber manusia yang cekap. Henry Ford mempopularkan sistem pengeluaran “mass production” iaitu pengeluaran dalam jumlah yang banyak dan dikeluarkan serentak. Sistem pengeluaran ini membolehkan pengeluaran produk yang banyak dalam masa yang singkat. Henry Ford juga sangat mengambil berat tentang pekerja-pekerja di kilangnya. Beliau sangat menitik beratkan kebajikan para pekerja. Ford pastikan pekerja-pekerja di kilangnya mendapat gaji yang lumayan. Ford juga berasal daripada latarbelakang yang cukup daif dan ini menyebabkan beliau menjadi sangat merendah diri.  Sifat inilah yang menyebabkan para pekerjanya begitu memandang tinggi terhadap Ford. Disebabkan sikap mengambil berat terhadap pekerjanya maka Ford sentiasa mencari jalan untuk memudahkan gerak kerja pekerjanya. Beliau me-reka sistem pengeluaran yang akhirnya memudahkan kerja para pekerjanya sekaligus melonjakkan pengeluaran automotif kilangnya. Ford juga mempunyai tabiat mengambil pekerja tanpa menyoal mahupun bertanya rujukan kepada pekerja baru. Beliau ikhlas di dalam pengambilan pekerja dan yakin penuh dengan latihan yang baik, sesiapa sahaja mampu dilatih dan menjadi pekerja yang baik. Ramai pengamal sosialis dari Eropah berasa kagum dengan pendekatan Ford yang telah mencabar komunisma ajaran Karl Marx. Ford telah mempertingkatkan sistem kapitalisma Barat dengan menyuntik nilai-nilai moral dan kemanusiaan di dalam aplikasi sistem pengeluaran yang beliau amalkan.

Pengaruh Ford di Amerika Syarikat sangat mendalam dan pada tahun 1918 Ford walaupun menyokong Presiden Wilson ketika itu tetapi disebabkan keyakinan pada dirinya maka beliau telah bertanding untuk menjadi ahli Senat. Walaupun tidak berjaya tetapi kesan usaha beliau dalam bidang politik tidak terhenti di situ saja. Beliau dikatakan layak untuk bertanding jawatan Presiden tetapi disebabkan khabar angin begitu kuat sekali, Ford terpaksa keluarkan kenyataan bahwa beliau tidak bertanding menentang pencalonan presiden Coolidge. Namun begitu Ford senantiasa memberikan idea-idea bernas dan ada juga yang pelik terutama berkaitan usaha rundingan damai negara-negara yang berperang di Eropah dalam perang dunia pertama dan kedua.

Dalam tahun 1920, Ford telah menaruh minat dalam bidang pencetakkan dan kewartawanan dan beliau telah membeli sebuah syarikat penerbitan jurnal yang banyak mengeluarkan penulisan-penulisan kontroversi di dalam penerbitan yang diberi nama “The Dearborn Independent”.  Penerbitan ini telah beroperasi di tempat kelahiran Ford, di Dearborn.

Selepas Ford mengambil alih The Dearborn Independent maka bermulalah kajian serta pendedahan Ford terhadap persoalan pengaruh Yahudi di Amerika Syarikat. Ford mengambil minat yang amat mendalam terhadap persoalan pengaruh Yahudi di Amerika Syarikat khusus kerana sikap Ford yang mempertahankan hak buruh dan pekerja. Kepentingan Yahudi pula mempergunakan buruh dan pekerja untuk kepentingan perniagaan mereka semata-semata tanpa mengira kebajikan para pekerja. Maka dari sinilah bermulanya konflik pemikiran Ford dan pendekatan perniagaan Yahudi. Ford sangat berminat untuk mendalami pemikiran bangsa Yahudi kerana beliau sedar ada satu pakatan rahsia yang dirancangkan oleh bangsa Yahudi untuk bukan sahaja menguasai Amerika Syarikat tetapi seluruh dunia. Ford telah mendedahkan perancangan rahsia Yahudi ini dan menerbitkan segala penulisan ini melalui Dearborn Independent dan beliau telah mendapat tentangan yang hebat daripada kepimpinan Yahudi Amerika Syarikat.

Henry Ford adalah seorang pemimpin dalam kelasnya yang tersendiri yang mempamirkan semangat Amerikanisma yang sejati dan beliau begitu yakin bahwa pengaruh Yahudi akan mengikis dan menghapuskan semangat kenegaraan rakyat Amerika Syarikat.

Ford telah dituduh oleh kepimpinan Yahudi Amerika sebagai penyokong Hitler demi untuk membunuh karektor beliau. Beliau telah dituduh memberi sokongan kewangan kepada gerakan Hitler di Jerman. Pada tribunal Nuremberg, Ketua Pemuda Gerakan Nazi Hitler, Baldur Von Shirach denga terbuka berkata “saya menjadi bijaksana berkenaan persoalan Yahudi setelah membaca penulisan-penulisan Henry Ford”.

Henry Ford adalah seorang penentang kepada polisi “kawalan” yang diketengahkan oleh Presiden Roosevelt dalam bidang industri dan perdagangan. Ford begitu kuat menentang polisi-polisi yang tidak menguntungkan para pekerja dan buruh kasar. Beliau sangat mengambil berat kebajikan para pekerja dan buruh kasar hinggakan beliau memastikan golongan pekerja tidak ditindas dalam apa jua keadaan. Inilah yang menyebabkan Ford menjadi idola kepada golongan pekerja dan buruh.

Henry Ford meninggal dunia pada 7 haribulan April 1947 ketika berumur 83 tahun. Beliau adalah seorang intelektual  Amerika yang termashur dan seorang ahli pemikir terulung dunia yang berani dan berpandangan luas. 

Di dalam bukunya yang bertajuk “My Life and Work” (Hidup dan Usahaku), yang diterbitkan pada 1922, Henry Ford telah dengan jelasnya menyatakan tentang kajian dalam bidang pengaruh dan perancangan Yahudi terutama sekali terhadap Gerakan Antarabangsa Yahudi. 

“ Pendedahan tentang perancangan Yahudi yang telah dikecam oleh pihak yang tidak bersetuju dengan pandangan yang telah diutarakan sebagai anti Yahudi, anti Semitik dan serangan terhadap bangsa Yahudi tidak perlu diperjelaskan. Motif dan tujuan saya di dalam mendedahkan persoalan ini perlu dikaji dari sudut pandang kajian itu sendiri. Ia adalah satu jawapan kepada persoalan yang memberi kesan mendalam terhadap negara kita. Persoalan ini adalah berkaitan isu perkauman yang berkisar tentang pengaruh dan idealisma. Ia bukan persoalan berkenaan individi tertentu. Kenyataan-kenyataan dalam penulisan saya haruslah dikaji dan diteliti dari sudut apa yang dapat diamati disekeliling kita. Jika apa yang saya tulis dan pengamatan para pembaca adalah sama maka saya telah berjaya di dalam hujah saya.  Adalah amat bodoh jika mengecam saya tanpa meneliti dulu semua kenyataan saya berkenaan persoalan Yahudi ini dan melabelkan penulisan saya sebagai sesuatu yang tidak berasas. Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan adalah tentang kebenaran yang telah saya dedahkan. Kebenaran adalah asas kepada semua kenyataan saya dan saya sokong hujah-hujah saya dengan kebenaran".

"Para pembaca akan sedar bahawa saya tidak dipengaruhi oleh apa-apa prasangka kecuali kepada prasangka yang bersabit kepada prinsip saya yang berpegang kepada kebenaran yang telah mempengaruhi tamadun bangsa kita di Amerika Syarikat. Para pengkritik saya telah mengelak persoalan kebenaran dan telah mengecam saya tanpa bersandarkan hujah yang munasabah. Jika diamati maka kita akan mendapati negara kita ini (Amerika Syarikat) telah diresapi aliran pengaruh yang telah mencemarkan kesusasteraan, perilaku sosial, mengubah prinsip perniagaan dan penurunan tahap piawai dalam semua bidang. Penipuan berleluasa dan ia bermula dari penulisan di dada-dada akhbar hinggalah kepada perbualan harian. Masyarakat Amerika Syarikat tidak lagi berpegang kepada idealisma berprinsip tetapi dipengaruhi aliran pemikiran yang hanya mementingkan pandangan sehala tanpa mempertimbangkan pendapat orang lain walaupun kebenaran tidak berpihak kepada pemikiran mereka. Aliran pengaruh ini datang dari satu sumber yang dapat kita analisa dan kaji. Kini tibalah masanya untuk kita menentang aliran pemikiran yang mencemarkan ini sebelum ia terlambat. Sebelum seluruh tamadun kita dimusnahkan. Satu kenyataan yang benar adalah pengaruh aliran pemikiran ini berpunca dari satu sumber perkauman yang sengaja ingin mencemarkan pemikiran bangsa Amerika. Penulisan saya tidak mengatakan bahawa saya telah memberi kata putus terhadap pengaruh Yahudi di Amerika Syarikat. Penulisan saya hanya mendedahkan kesan pengaruh pemikiran Yahudi di negara kita. Jika kesan itu berubah kearah kebaikan maka pendapat saya terhadap bangsa Yahudi ini akan turut berubah".

"Bangsa Yahudi ini jika dihalang dalam satu perniagaan tertentu mereka akan mengusahakan perniagaan lain dengan begitu jayanya. Apabila mereka dihalang dalam perniagaan pakaian baru maka mereka akan mengadakan perniagaan pakaian lusuh (bundle). Mereka adalah pelopor di dalam perniagaan barangan second-hand. Apabila mereka dihalang dalam berniaga barangan maka mereka akan memulakan perniagaan di dalam barang-barang buangan. Mereka adalah pelopor di dalam perniagaan barang-barang buangan dan barang-barang tidak terpakai. Bangsa Yahudi berjaya mencari kekayaan di dalam barang buangan manusia dan membina tamadun kekayaan mereka hasil daripada bahan buangan dunia.  Mereka mengajar manusia bagaimana menggunakan guni lama, bagaimana membersihkan bulu binatang untuk diguna semula, menggunakan bahan-bahan dari kulit binatang, dan memproses semula segala macam bahan-bahan buangan. Mereka adalah pelopor perniagaan barang yang dibuat dari kulit, tanduk dan organ dalaman binatang. Mereka mereka-cipta fesyen pemakaian yang berasaskan kulit binatang. Begitulah cerdiknya dan kreatifnya  bangsa Yahudi ini".

"Jika dapat disenaraikan bidang perniagaan yang diceburi oleh bangsa Yahudi di Amerika Syarikat maka boleh dikatakan mereka berada di hampir kesemua bidang. Namun begitu mereka sangat meminati bidang perniagaan utama yang menjadi nadi kepada kesinambungan hayat perniagaan Amerika Syarikat. Jika ada perniagaan yang diceburi oleh orang-orang Yahudi pada mulanya tidak penting tetapi selang beberapa tahun ia menjadi sumber pendapatan kepada Amerika Syarikat. Begitulah liciknya gerak niaga bangsa Yahudi ini".

"Antara bidang perniagaan yang dikawal oleh bangsa Yahudi ini di Amerika Syarikat adalah, industri perfileman, pengeluaran gula, pengeluaran tembakau, lebih 50 peratus daripada industri pembungkusan daging, lebih 60 peratus industri pembuatan kasut, bidang perniagaan yang berkait dengan industri muzik, pembuatan barang kemas, bijiran, kapas dan pakaian , industri minyak, besi, penulisan dan penerbitan majalah, hebahan berita, perniagaan arak, peminjam wang berlesen (Ah Long untuk Cina) , perdagangan yang berkait dengan kepentingan negara seperti ketenteraan, perumahan, perbankkan dan lain-lain perniagaan yang berasaskan kepada perjudian dan perjudian acara-acara sukan". 


"Saya hanya mengajak para pembaca untuk menentang idea serta pemikiran palsu yang tidak berasaskan kepada kebenaran. Idea-idea palsu ini secara perlahan-lahan meruntuhkan institusi pemikiran bangsa Amerika. Idea serta pemikiran palsu dan tercemar ini dapat dikesan sumbernya yang datang daripada pemikiran dakyah Yahudi. Dakyah ini dirancang secara teratur dan mempunyai pendekatan-pendekatan yang sengaja diada-adakan. Pendekatan ini dikawal. Ia didedahkan secara berperingkat-peringkat dan ia menyerang setiap cabang kehidupan bangsa Amerika. Tujuan saya adalah bagi mendidik saudara-saudara saya bagi mengenal-pasti sumber aliran pemikiran ini dan pengaruhnya. Jika ini berjaya dilakukan maka saya telah mencapai tujuan kenapa saya mendedahkan perkara ini.  Biarlah  orang-orang Amerika bangun dan sedar bahwa pencemaran pemikiran mereka ini bukanlah kerana keadaan semula-jadi. Pencemaran  pemikiran mereka adalah sesuatu yang dirancang dan direka. Pendedahan perkara  sebenarnya adalah ubat kepada pencemaran pemikiran ini. Usaha  saya ini bukanlah berniat peribadi. Usaha saya ini akan terhenti jika saya dapati pada satu tahap masyarakat Amerika memahami ancaman yang mereka hadapi ini daripada Gerakan Pakatan Antarabangsa Yahudi. Musuh-musuh serta mereka yang menentang usaha saya telah mengecam bahawa apa yang saya lakukan adalah kerana ingin membalas dendam dan kerana ketakutan yang tidak berasas. Masa akan menunjukkan kepada mereka yang menentang bahawa apabila mereka mengelak daripada berhadapan dengan kebenaran maka ia adalah kerana mereka tidak mempunyai keberanian untuk mengkaji kebenaran tentang Gerakan Pakatan Antarabangsa Yahudi".


No comments:

Post a Comment